درباره من

ا

ا

زندگی نامه مصطفی معینی

مصطفی معینی سال 1343 در خانواده ای مذهبی در آران وبیدگل متولد شد. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی خود را در زادگاهش گذرانید. آغاز تحصیلات دبیرستانی وی در آران وبیدگل، با شروع تظاهرات مردم علیه رژیم سلطنتی مصادف گردید. معینی نوجوان که در محیطی مذهبی و تحت تأثیر روحانیت پرورش یافته بود، علاوه بر شرکت در تظاهرات مردمی، با پیروی از دستورات امام راحل(ره) و پخش اعلامیه های معظم له تا پیروزی نهایی انقلاب اسلامی، به صورت فعال و عملیاتی به مبارزات ادامه داد.

نامبرده همزمان با شروع جنگ تحمیلی، همچون برادرشهیدش (معلم شهید احمد معینی) به دفعات بصورت بسیجی در جبهه های حق علیه باطل در جنوب و غرب کشور حضور یافت و به درجه جانبازی نائل آمد. وی در زمستان 1363 به همراه جمعی از رزمندگان همچون شهید علی محمد سیفی در جبهه های لبنان و سوریه نیز حضور یافت .

ایشان در سال 1366 با یکی از بستگان خود از خانواده ای مذهبی ازدواج نمود که حاصل آن سه فرزند با تحصیلات دانشگاهی (دو پسر و یک دختر) و یک نوه است.

تحصیلات خود را در تهران ادامه داد و موفق به اخذ دیپلم ریاضی فیزیک از دبیرستان البرز تهران گردید و از طرف آموزش و پرورش دعوت به همکاری شد ولی چند ماه پس از فعالیت در آموزش و پرورش برای ادامه تحصیلات به حوزه علمیه قم و سپس به حوزه علمیه حضرت آیت الله یثربی(ره) در کاشان به فراگیری دروس مقدماتی و سطح پرداخت. در سال 1364 تحصیلات خود را در محضر اساتید فرهیخته دانشگاه امام صادق(ع) در رشته «معارف اسلامی و علوم سیاسی» در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته (فوق لیسانس) ادامه داد و در سال 1371فارغ التحصیل شد.

وی پایان نامه تحصیلی خود را در دانشگاه امام صادق(ع) با عنوان «ساختار اجتماعی لبنان و آثار آن» ارائه نمود که با اخذ درجه عالی پذیرفته شد و در سال 1372 از سوی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه به صورت کتاب، چاپ و منتشر و در دسترس عموم قرار گرفت.

هم چنین تحصیلات تکمیلی خود را در دوره دکتری رشته علوم سیاسی (گرایش مسائل ایران) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز ادامه داد که اینک در مرحله تدوین رساله دکتری تحت عنوان « بررسی نقش احزاب سیاسی درکارآمدی مجلس شورای اسلامی» می باشد.

- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین (1371)

- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب (1375- 1380)

مصطفی معینی پس از فراغت از تحصیل دانشگاهی در مهرماه 1371 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین به تدریس پرداخت. لکن در زمستان همان سال از سوی دانشگاه امام صادق(ع) به مجلس شورای اسلامی(دوره چهارم قانونگذاری مجلس) که متقاضی استفاده از خدمات تعدادی از فارغ التحصیلان این دانشگاه بود، برای خدمت در سطوح مدیریتی سازمان و تشکیلات اداری مجلس معرفی شد و فعالیت خود را به عنوان رئیس دفتر اجرایی کمیسیون اصل نودم (90) قانون اساسی مجلس و یا به تعبیر مجلسیان «دبیر کمیسیون اصل نود» آغاز نمود.

کمیسیون اصل نود از جمله کمیسیون های خاص مجلس است که وظیفه اش رسیدگی به شکایات مردم از طرز کار قوای مجریه، قضائیه و مجلس و رسیدگی به پرونده های مربوط به «سؤال» نمایندگان از وزراء بوده است؛ گزارش این رسیدگی و بررسی ها از تریبون مجلس قرائت می گردید.

پس از دوره چهارم قانونگذاری مجلس، فعالیت های معینی در دوره پنجم مجلس (1379 - 1375) نیز به عنوان دبیر کمیسیون اصل نود با رئیس این کمیسیون مرحوم حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا فاکر ( نماینده مردم مشهد و نماینده حضرت امام(ره) در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) ادامه یافت.

نحوه انجام وظیفه مصطفی معینی و تجربیات و به خصوص تعهد، صداقت و امانتداری وی در مجلس شورای اسلامی به صورتی بود که امکان ادامه خدمت در سایر قسمت های مجلس هم برای او فراهم بود، لکن بنا به توصیه و تاکید برخی از بزرگان در دوره های ششم (1383 - 1379)، هفتم(1387 - 1383) و هشتم(1390 - 1387) قانون گذاری مجلس، کماکان در سمت دبیری کمیسیون اصل نود(90) باقی ماند.

ایشان در تاریخ 1/2/1390 به سمت مشاور معاون نظارت رئیس مجلس شورای اسلامی جناب آقای مهندس باهنر نایب رئیس وقت مجلس و در تاریخ 02/07/ 1392به سمت مدیر کل دفتر معاون نظارت رئیس مجلس شورای اسلامی منصوب گردید که در حال حاضر نیز با همین سمت انجام وظیفه می نماید.

عضویت درکارگروه انتصابات کارکنان مجلس، کارگروه کارشناسی شورای اداری مجلس، عضویت در هیئت داوران جشنواره شهید مدرس، دبیر شورای اندیشه ورزی معاونت نظارت و مشاورت به نمایندگان مجلس به ویژه در امور نظارتی بخشی از مسئولیت های نام برده در داخل مجلس شورای اسلامی می باشد. انتخاب وی در دو دوره به عنوان مدیر کل نمونه مجلس و در یک دوره به عنوان مدیر برتر و نمونه مجلس شورای اسلامی به همراه دریافت لوح تقدیر از ریاست محترم مجلس شورای اسلامی جزو افتخارات عملکرد کاری او در مجلس است.

از دیگر خدمات و فعالیت های معینی می توان به تربیت تعدادی از نیروهای مدیریتی و دبیران کمیسیون های مجلس(بیش از نیمی از دبیران کمیسیون های تخصصی) که حالیه مشغول به خدمت هستند، به همراه تدوین و تألیف کتب و مقالات مختلف، اشاره نمود.

پیگیری مجدانه در ارتقاء بخش آران به شهرستان « آران و بیدگل » در سال 1376 با توجه به ظرفیت دسترسی به مسئولان کشوری به همراه جمعی از فعالان اجتماعی، فرهنگی و سیاسی منطقه و ارتباط تنگاتنگ با مسئولان محلی در این زمینه به ویژه بخشدار وقت آران و هماهنگی با آنان، از جمله اقدامات مسئولانه وی است.

سرپرستی دانشگاه پیام نور آران و بیدگل در سال 1376 و فراهم نمودن زمینه های توسعه و پیشرفت دانشگاه مذکور. نماینده کمیسیون اصل نودم(90) قانون اساسی در کمیته تخصصی حقوق شهروندی وزارت کشور، پژوهشی علمی تحت عنوان نظارت کمیسیون اصل نود بر عملکرد دولت و اقدامات مجلس در خصوص قانون تسهیلات تخصیصی به مترو (موضوع پرونده کلاسه 6507م این کمیسیون) که در زمستان سال 1390 سوی اداره کل روابط عمومی مجلس به صورت کتاب، چاپ و منتشر شده است، تدوین مقاله «بررسی نقش آموزش های احزاب سیاسی در کارآمدسازی مجلس شورای اسلامی» از دیگر فعالیت ها و اقدامات نامبرده است.

درانتخابات نهمین دوره مجلس شوای اسلامی در حوزه انتخابیه کاشان و اران وبیدگل به عنوان کاندیدا ثبت نام نموده و پس از احراز صلاحیت از سوی شورای نگهبان در جهت اتحاد و انسجام منطقه ای در شهرستان اران وبیدگل انصراف خود را اعلام نمود.

و همچنین در چندین دوره عضو ناظر بر انتخابات و صیانت از آراء مردم مجلس شورای اسلامی، عضو کمیته شورای انتصابات کارکنان مجلس، عضو تیم بررسی کارشناسی برنامه های پیشنهادی وزرای معرفی شده از سوی دولت در معاونت نظارت مجلس بوده است.

ایشان به بیش از بیست استان کشور از طرف کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی برای بررسی پرونده های شکایتی مطروحه علیه مسئولین به همراه نمایندگان این کمیسیون اعزام گردیده و همچنین از طرف مجلس جهت بررسی نحوه قانونگذاری و نظارت با تعدادی از نمایندگان به کشورهای سویس و آلمان اعزام شده است.

ایشان در زمینه ورزشی هم، همانند سایر زمینه ها فعال بوده تا جایی که در دو دوره به عنوان قهرمان مسابقات شطرنج کارکنان مجلس شورای اسلامی نائل گردیده است و در حال حاضر رئیس کمیته شطرنج تربیت بدنی مجلس است.

- کتاب ساختار اجتماعی لبنان و آثار آن ( سال 1372) فیپای کتاب

- مقاله اصل نود اساسی ترین اهرم نظارت مجلس بر اجرای قوانین (روزنامه کیهان سال 1372)

- مقاله اصلاحات سیاسی (ماهنامه همکاران سازمان اداری مجلس شورای اسلامی سال 1382)

- کتابچه منابع قانونی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی ( منتشره از سوی مجلس شورای اسلامی سال 1383)

- مقاله میراث الغرقی و المهدوم علیهم از دیدگاه علماء و فقهای امامیه ( سال 1384)

- مقاله کمیسیون اصل نود: چالش ها و نیازها (همایش یکصدمین سال قانون گذاری 1385)

- کتاب «پژوهشی پیرامون نظارت کمیسیون اصل نود بر عملکرد دولت و اقدامات مجلس در خصوص قانون تسهیلات تخصیصی به مترو» ( سال 1390)

- مقاله بررسی نقش آموزش های احزاب سیاسی در کارآمدسازی مجلس شورای اسلامی (سال 1399)دانلود

مشاهده لیست تقدیرنامه های دکتر معینی